Wat draag je wel of niet naar het werk?

Voor sommige mensen zal dit de meest logische informatie zijn, voor anderen komt het misschien wat hard binnen: er zijn items van kleren die gewoon niet naar werk gedragen kunnen worden. Wanneer je voor iemand werkt, kan het nog wel duidelijk zijn. Je kijkt immers naar collega’s en wordt wellicht aangesproken door een manager als de outfit echt ongepast is. Maar wat als je de hoogste rang bent en niemand jou kan of wil aanspreken? Dan zijn een paar tips wel te gebruiken.

De broek

In vele instellingen is het niet echt geschikt om een spijkerbroek te dragen. Dan is er wel een onderscheid te maken in de soort spijkerbroek. Loshangende, vaal gewassen, oude spijkerbroeken zijn eigenlijk altijd een no-go. Een goed zittende zwarte of donkerblauwe broek kan nog wel eens geaccepteerd worden. Dit hoort natuurlijk wel goed gestyled te worden. De broek hoort geen gaten of gekke vlekken te hebben en het is het beste als de broek tot de enkels gaat. Een schoon, netjes uitziende paar schoenen er onder en een jasje dat aansluit op het lichaam. Dan kan een spijkerbroek wel! Het kan soms wel moeilijk zijn om goede broeken heren te vinden, omdat deze óf oncomfortabel zijn óf vrij snel niet zo netjes lijken. Als de broek niet al te los zit en er schoon uitziet, zal het veel geaccepteerd worden. Een pantalon is al een stuk netter en zal dus vaak een goede keuze zijn.

De schoenen

Het belangrijkste om mee te nemen, is dat een afgetrapte paar schoenen niet iets is om aan te trekken naar het werk. Dit ziet er niet professioneel uit en zorgt er daarnaast voor dat elke outfit een stuk minder goed werkt. Een tip is om een nieuw paar schoenen heren te kopen en deze alleen te dragen naar werk. Zo gaan ze langer mee en zal je er altijd goed uitzien. Maar welke schoenen koop je dan? Derby schoenen zijn altijd om aan te bevelen. Deze zien er netjes uit en zijn de verkrijgen in verschillende modellen. Hiernaast zijn lage sneakers een goed idee. Zoals al eerder gezegd, horen deze sneakers schoon te zijn en dan kunnen ze er vaak wel mee door. Zorg dat de kleuren van de schoenen neutraal zijn, zoals zwart, bruin of wit. Dit ziet er wat formeler uit en past daarnaast bij meerdere outfits en zijn dus vaker te dragen.

Het shirt

Eigenlijk zijn shirts het makkelijkst om te kiezen. Overhemden zijn namelijk altijd een goed idee. Het is makkelijk om te stylen en ziet er altijd goed uit. Voor de warmere maanden kunnen er polo’s gedragen worden. Net zoals de schoenen, horen tops in neutrale kleuren gedragen te worden. Er is hier wel wat meer variatie in, al is het geen goed idee om te felle kleuren te dragen. Houdt er rustig zonder drukke printjes en dan zie je er goed uit!

Berichten gemaakt 14

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven