Ondernemen in het vervoer

Een eigen bedrijf starten is niet makkelijk. Maar met een duidelijke visie kom je al een heel eind. Wanneer je erover nadenkt om voor jezelf te beginnen, heb je waarschijnlijk al een idee over wat je wilt doen. Voor veel mensen is dit de mogelijkheid om te werken met hun passie. Bijvoorbeeld als je jouw tijd en aandacht wilt richten op transport. Waar moet je dan aan denken? In deze blog loop ik wat punten met je door. Lees je mee?

Een eigen vervoersbedrijf

Wanneer je een eigen vervoersbedrijf start, krijg je automatisch te maken met de concurrentie. Want waarom moet een bedrijf dat transport nodig heeft, met jou in zee gaan als er ook grote gerenommeerde bedrijven zijn om een contract mee af te sluiten. Het is handig om dit voor jezelf te bedenken voor je het bedrijf lanceert omdat dit ook van invloed is op hoe je jezelf verkoopt. Wat maakt jouw bedrijf speciaal en wat heb jij de maatschappij voor extra’s te bieden?

Eigen product of van een ander?

Als vervoersbedrijf hoef je natuurlijk niet alleen de producten van anderen te vervoeren maar het kan wel. Je zou je eigen vervoersbedrijf ook in kunnen zetten als verlenging van je eigen bedrijf. Je vervoert dan eigenlijk je eigen product en zorgt door deze verlenging voor een uitbreiding van je bedrijf.

Van A naar B

Maar om te kunnen vervoeren, moet je wel een vervoersmiddel hebben. Wat voor vervoersmiddel je gebruikt is afhankelijk van de hoeveelheid product die per keer vervoerd moet worden. Zo is een vrachtwagen nodig voor grote producten of zogenaamde ‘bulk’ hoeveelheden. Dit zie je vooral bij bedrijven die voor grote bedrijven vervoeren. Wanneer je je vervoer beperkt tot lokale winkels zal je aan een bestelbus genoeg hebben. Afhankelijk van de grootte van je bedrijf heb je wellicht behoefte aan een extra bus of vrachtwagen.

Opslag en aflevering

Voor de opslag van producten heb je een ruimte nodig. Als je het product meteen van winkel tot winkel vervoerd, volstaat de ruimte in het vervoersmiddel vaak. Wel moet je hierin plek regelen zodat de producten op een verantwoorde manier vervoerd worden en het risico op breuk het kleinste is. Bijvoorbeeld met rolcontainers. Hier kunnen dozen stevig op worden gestapeld en de vrachtwagen in worden gereden. Op de plek van bestemming kan de rolkar uit de wagen gehaald worden en zo in zijn totaal overhandigd worden. Dat scheelt ook weer met alle dozen los de wagen uit tillen.

Berichten gemaakt 14

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven