Letselschade advocaat den Bosch 

Letselschade kan door verschillende soorten ongelukken gebeurd zijn. Zo zijn de meeste oorzaken van letselschade verkeersongevallen en ongevallen op het werk. Letselschade door een medische fout komt ook voor. Als je buiten je schuld om een ongeval hebt gehad dan zal gekeken moeten worden naar eventuele schadevergoeding waar je recht op hebt. Volgens het Nederlandse recht kun je in aanmerking komen voor letselschade. Een letselschadeadvocaat in Den Bosch, of in een andere stad natuurlijk, kan je hier mee helpen. 

Oorzaken van letselschade

Letselschade kan verschillende soorten ongelukken veroorzaakt worden. Letselschade betekent dan ook letterlijk letsel dat door schade is ontstaan; als door iemand anders toedoen je een verwording hebt opgelopen dan kun je recht hebben op schadevergoeding. Je kunt hierbij denken aan verschillende soorten ongelukken die iemand anders veroorzaakt heeft zoals een verkeersongeval. Als je gebeten wordt door een hond van iemand anders dan valt dit ook onder letselschade. 

Medische fouten vallen dus ook onder letselschade. Dit is zo wanneer je fysieke of mentale klachten hebt gekregen na een behandeling, die ontstaan zijn door de fout van een arts of paramedicus. Ook indirecte ongelukken zoals een ongeluk die je op het werk kan krijgen valt onder letselschade en daar kun je vergoeding voor krijgen. Je werkgever is namelijk verantwoordelijk voor je op het moment dat je op de werkvloer werkt. 

De gevolgen van letselschade

De gevolgen van letselschade kunnen zeer uiteenlopen.het kan zijn dat je tijdelijk niet in staat bent om te werken maar het kan helaas ook zo zijn dat er sprake is van blijvende invaliditeit. Afhankelijk van de klachten die je ervaart zal een letselschadeadvocaat ervoor zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt. Dit kan een vergoeding zijn voor de kosten die je maakt vanwege je klachten. Ook valt de vergoeding hieronder die de inkomsten compenseren die je door je klachten nu niet krijgt. Als je bijvoorbeeld je werk niet kunt doen door een ongeluk en een uitkering krijgt die je normale loonkosten niet genoeg compenseert dan zullen deze kosten door de schadevergoeding gecompenseerd moeten worden. Andere kosten die je maakt maar anders niet zou maken zijn bijvoorbeeld parkeergeld, aanpassingen in je huis en zorgkosten. De eventuele kosten van een fysiotherapeut, tandarts of andere arts zal door de schadevergoeding betaald worden.

Smartengeld

Los van de schadevergoeding staat smartengeld. Smartengeld ontvang je wanneer je aan vergiet, stress of andere immateriële schade lijdt. Als je door het ongeluk je passie niet meer kan beoefenen dan kun je in aanmerking komen voor smartengeld.

Berichten gemaakt 14

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven