De positieve effecten van dieren

Dieren zijn er in alle soorten en maten en overal ter wereld. Iedereen heeft wel eens een keer een dierentuin of safaripark bezocht en van de dieren kunnen genieten. Een wat kleinere groep heeft het voorrecht gehad om in Afrika in een park dieren in het wild te spotten. Dieren maken veel mensen blij of het nu op afstand is in de dierentuin of als huisdier, in beide gevallen worden we er blij van. Er zijn ook mensen in bijvoorbeeld verzorgingstehuizen die niet meer van hun eigen huisdier kunnen geniete. Hiervoor is een oplossing bedacht. Er zijn instellingen die programma’s opstarten waarin vrijwilligers en professionals worden opgeleid om kwetsbare mensen te ondersteunen met behulp van een huisdier. Vrijwilligers geven zich samen met hun huisdier op. Als je geselecteerd wordt, krijg je een training. In deze training leer je meer over het begeleiden van je dier, specifiek in contact met cliënten. Vervolgens brengt je wekelijks een bezoek aan mensen in zorginstellingen of aan mensen thuis.

Je eigen huisdier

Als kind heb je er vast welk vaak over gedroomd of naar verlangd, een eigen huisdier. Voor veel kinderen is dit werkelijkheid geworden. In ons land leven ruim 30 miljoen huisdieren bij hun eigen baasje in huis. Dat is een enorm aantal waarvan katten een groot onderdeel uitmaken. Katten zijn heel sociaal en worden graag geknuffeld. Het is wel zo dat katten zich goed op hun gemak moeten voelen. Mocht dit niet het geval zijn en merk je afwijkend gedrag of angst bij je kat, blijf hier dan goed op letten. Feliway heeft diverse oplossingen voor dit soort problemen. Feliway is bewezen effectief en helpt verschillende gedragsproblemen bij katten op te lossen. En uiteindelijk is dat wat je wilt dat je kat zich prettig voelt bij jou thuis. Met behulp van Feliway zal je kat weer snel de oude zijn.

Welke huisdieren zijn het meest populair?

Het aantal huisdieren is de afgelopen jaren flink gestegen. Vogels en reptielen zijn de gezelschapsdieren die de afgelopen jaren het sterkst in aantal zijn toegenomen. We kennen allemaal de hond, de kat en het konijn als veel voorkomend huisdier, maar er zijn anderen die dit in aantal overstijgen. In Nederland zwemmen er zo’n 18 miljoen aquarium en vijvervissen rond als huisdier. 5 miljoen postduiven staan op de tweede plaats en zang en siervogels op de derde plaats met een aantal van 3,9 miljoen. Momenteel worden 2,6 miljoen katten als huisdier gehouden. De hondenpopulatie heeft een aantal van 1,5 miljoen trouwe viervoeters. Van alle Nederlandse huishoudens is er bij 18 procent een hond aanwezig. Bijna een kwart van alle huishouden heeft een kat.

Berichten gemaakt 14

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven